Poron ylikypsää lapaa leipä-pippuri -kuorrutteella


1 poron lapa
3 keltasipulia
suolaa
vettä
laakerinlehti

Mausterouhe:
5 siivua vaaleaa leipää
5 maustepippuria
ruohosipulia

Valkosipuli-perunapyree:
1 kg puikulaperunaa
150 g voita
10 valkosipulinkynttä
5 dl täysmaitoa
suolaa

Lapa:
1. Laita lapa, sipuli, suola ja laakerinlehti kattilaan. Lisää vettä, kunnes liha peittyy.
2. Hauduta lihaa, kunnes luu lähtee irti. Irrota luu varovasti, jotta lapa jää mahdollisimman ehjäksi. Jäähdytä lapa.
3. Leikkaa lavasta sopivia annospaloja ja paista pinta kuumalla pannulla.
4. Lihan pinnan voit sivellä kevyesti esim. mustaherukkahyytelöllä, jotta mausterouhe pysyy paremmin siinä kiinni.

Mausterouhe:
Raasta kuivasta leivästä jauhetta. Murskaa maustepippurit huhmarissa
sekä hienonna runsaasti ruohosipulia. Sekoita aineet.

Pyree:
Höyrytä kuoritut perunat kypsiksi. Paista valkosipulinkynsiä osassa voita, anna niiden paahtua. Soseuta perunat voin kanssa tasaiseksi ja lisää valkosipulit sekä lämmitetty maito. Mausta suolalla.

Resepti: Oula Hänninen