Poronliha-juustopiirakka


Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1 muna
3/4 dl kauraleseitä

Täyte:
300 g purjoa
200 g leipäjuustoa
100 g savuporoa
2,5 dl kermaa
3 munaa
1/2 tl yrttisuolaa

Pohja:
1. Nypi vehnäjauhot ja paloiteltu rasva murumaiseksi.
2. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin.
3. Lisää lopuksi kauraleseet ja levitä voideltuun uunivuokaan.
4. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte:
1. Kääntele purjorenkaita ja savuporoa voissa pannulla ja anna jäähtyä.
2. Levittele pohjalle purjo-poroseosta ja kuutioitua tai suikaloitua leipäjuustoa.
3. Sekoita kerma ja kananmunat ja lisää yrttisuola. Sekoita sen verran, että munien rakenne rikkoutuu.
4. Kaada seos täytteiden päälle. Paista uunissa 200ºC n. 40 minuuttia.
Kerma- kananmunasekoituksen voi korvata useilla muilla erilaisilla sekoituksilla, joistavoidaan mainita vaikkapa
kermaviili-muna, smetana-kerma-muna. Ja ilman munaa voidaan tehdä paksuhko valkokastike.

Resepti: Jussi Kumpulainen