Poronpaistipihvi


600 g poron paistia
suolaa
pippuria
öljyä
100 g voita
1 rkl katajanmarjaa
1 valkosipulinkynsi
1 bataatti
2 sipulia
suolaa

1. Sivele poronpaistista leikattuihin pihveihin ohut kerros öljyä ja grillaa kuumalla grillillä, nopeasti mediumiksi.
2. Anna lihan sitten vetäytyä folion suojassa ja leikkaa pihvi muutamiksi paloiksi.
3. Tarjoa lisäksi katajanmarja-valkosipulivoita ja bataattiröstiä. Aloita työskentely lisäkkeistä
Murskaa katajanmarja ja valkosipuli mahdollisimman sileäksi.
Sekoita murska ja pehmennyt voi keskenään ja anna maustua vähintään puoli tuntia.
Raasta kuorittu bataatti ja mausta raaste suolalla.
Anna suolan imeä nestettä raasteesta ja sekoita mukaan pienennetty sipuli.
Purista seoksesta tiukkoja palloja, jolloin nestettä lähtee pois ja painele pallot sitten pihvimäisiksi.
Kypsennä ensin grillitasolla useita kertoja käännellen.

Resepti Sami Garam
MTV3:n Kesäkokki-ohjelmassa 15.6.2006

 

 

Kerro tästä kavereille: