Poronpotkaa, paahdettuja juureksia ja lapin puikulaperunaa

4 hengelle

12 kpl poronpotkakiekkoja
100 g palsternakka
100 g porkkana
100 g lanttu
300 g Lapin puikulaperunoita
2 kpl sipulia
1 l lihalientä (2 kuutiota)
1/2 ruukkua tuoretta timjamia
2 kpl valkosipulin kynsiä
suolaa
1 kpl laakerinlehti
6 kpl mustapippuria

1. Kuori juurekset ja perunat, leikkaa juurekset reiluiksi paloiksi ja puolita perunat
2. Laita juurekset ja perunat uunivuokaan sekä mausta suolalla
3. Asettele poronpotkakiekot juuresten ja perunoiden päälle, mausta suolalla
4. Lämmitä lihaliemi kiehuvaksi, lisää liemeen timjami, valkosipuli, laakerinlehti ja mustapippuri
5. Kaada liemi poronpotkien ja juuresten päälle ja laita vuoka 120 asteiseen uuniin n. 3.5 tunniksi
6. Tarjoile suoraan uunivuoasta tuoreen leivän ja puolukoiden kanssa

Resepti: Tero Mäntykangas