Poronseläkettä, paistettua kukkakaalia ja tummaa mustapippurikastiketta

Poronseläke

120-170 g poron ulkofileetä/ruokailija
Murskattuja perunalastuja
Timjamia
Persiljaa
Suolaa ja mustapippuria

Ruskista poronseläke pannulla miedolla lämmöllä ja paista hetki uunissa sisälämpötilaksi 52 °C.
Sivele pinta mustapippurikastikkeella ja kasta perunalasturouheeseen.

Paistettua kukkakaalia

Raakaa kukkakaalia viipaleina
Voita
Suolaa ja valkopippuria

Mustapippurikastike

½ dl punaviinietikkaa
1 dl punaviiniä
8 dl vahvaa porolientä
50 g salottisipulia
pala selleriä
persiljaa, timjamia, suolaa, mustapippuria

Kaada etikka kuumaan kattilaan ja anna haihtua hetki. Lisää paloitellut vihannekset, punaviini ja mausteet. Anna kiehua hiljaisella tulella kokoon (puoleen alkuperäisestä). Lisää poroliemi ja anna kiehua hiljalleen ½-1 tuntia. Lisää 15 min ennen loppua mausteet.
Mausta suolalla ja mustapippurilla, suurusta arrowjuuri-jauholla.

Resepti: Jarmo Vähä-Savo