Poronseläkettä, paistettua kukkakaalia ja tummaa mustapippurikastiketta


Poronseläke:
120-170 g poron ulkofileetä/ruokailija
Murskattuja perunalastuja
Timjamia
Persiljaa
Suolaa ja mustapippuria

Paistettua kukkakaalia:
Raakaa kukkakaalia viipaleina
Voita
Suolaa ja valkopippuria

Mustapippurikastike:
½ dl punaviinietikkaa
1 dl punaviiniä
8 dl vahvaa porolientä
50 g salottisipulia
pala selleriä
persiljaa, timjamia, suolaa, mustapippuria

Poronseläke:
Ruskista poronseläke pannulla miedolla lämmöllä ja paista hetki uunissa sisälämpötilaksi 52 °C.
Sivele pinta mustapippurikastikkeella ja kasta perunalasturouheeseen.

Mustapippurikastike:
Kaada etikka kuumaan kattilaan ja anna haihtua hetki. Lisää paloitellut vihannekset, punaviini ja mausteet. Anna kiehua hiljaisella tulella kokoon (puoleen alkuperäisestä). Lisää poroliemi ja anna kiehua hiljalleen ½-1 tuntia. Lisää 15 min ennen loppua mausteet.
Mausta suolalla ja mustapippurilla, suurusta arrowjuuri-jauholla.


Resepti: Jarmo Vähä-Savo