Poronvasan kaulapaistia käristettynä

2 kpl poronvasan kaulaa
2 sipulia
1/2 selleria
2 porkkanaa
pari oksaa timjamia
yksi oksa rosmariinia
4 kpl laakerinlehteä
n.10 mustapippuria
n. 1 l vettä

1. Hauduta kaulaa uunipadassa pieniksi kuutioitujen, ruskistettujen vihanneksien kanssa
2. Laita uunipataan hautumaan n. 4 tunniksi 130 asteen lämpöön
3. Jäähdytä lihat ja revi kypsä liha luista irti; laita luut vielä liemen kiehuman saadaksesi vielä makuja irti
4. Rihmo liha mahdollisimman ohuiksi rihmoiksi
5. Käristä rihmat voin ja öljyn seoksessa rapeiksi; laita uunipellille sitä mukaa kun on rapeaa
6. Kun tulee tarjoilun hetki lämmitä nopeasti kuumassa uunissa.

Kastike
1. Siivilöi luuliemi ja keitä voimakkaasti liedellä kokoon
2. Lientä tarvitset vain noin 1.5-2 dl neljälle
3. Vispaa muutama kylmä voinokare liemen joukkoon ennen tarjoilua
4. Lisäkkeeksi sopii pottuvoi ja puolukkasurvos

Resepti: Markus Maulavirta