Poronvasan kaulapaistia käristettynä


2 kpl poronvasan kaulaa
2 sipulia
1/2 selleria
2 porkkanaa
pari oksaa timjamia
yksi oksa rosmariinia
4 kpl laakerinlehteä
n.10 mustapippuria
n. 1 l vettä

1. Hauduta kaulaa uunipadassa pieniksi kuutioitujen, ruskistettujen vihanneksien kanssa
2. Laita uunipataan hautumaan n. 4 tunniksi 130 asteen lämpöön
3. Jäähdytä lihat ja revi kypsä liha luista irti; laita luut vielä liemen kiehuman saadaksesi vielä makuja irti
4. Rihmo liha mahdollisimman ohuiksi rihmoiksi
5. Käristä rihmat voin ja öljyn seoksessa rapeiksi; laita uunipellille sitä mukaa kun on rapeaa
6. Kun tulee tarjoilun hetki lämmitä nopeasti kuumassa uunissa.

Kastike:
1. Siivilöi luuliemi ja keitä voimakkaasti liedellä kokoon
2. Lientä tarvitset vain noin 1.5-2 dl neljälle
3. Vispaa muutama kylmä voinokare liemen joukkoon ennen tarjoilua
4. Lisäkkeeksi sopii pottuvoi ja puolukkasurvos

Resepti: Markus Maulavirta