Poronvasanpaisti padassa – resepti


1 kg luutonta vasanpaistia
200 g pekonia
2 rkl rasvaa
2 dl vettä
2 porkkanaa
2 sipulia
pieni pala selleriä
2 tl suolaa
10 mustapippuria
1/2 tl timjamia ja rosmariinia
1 laakerinlehti
1 persiljakimppu
2 dl kermaa

1. Kuumenna rasva riittävän suuressa padassa ja ruskista paisti hyvin joka puolelta.
2. Ripottele suola paistin pintaan. Laita kuutioiksi leikatut kasvikset, mausteet ja vesi pataan ja aseta paisti niiden päälle. Asettele vielä pekonisuikaleet paistin päälle.
3. Anna padan hautua 125°C lämmössä pari tuntia. Valele paistia välillä.
4. Nosta paisti vadille ja siivilöi padassa oleva liemi.
5. Lisää liemeen kerma ja mausta. Suurusta liemi ohrakkaalla tai maizenalla.
6. Leikkaa paisti kauniisti ja tarjoile kastikkeen kera. Eri tavoilla valmistetut perunat käyvät mainiosti lisukkeeksi, voit kokeilla myös risottoa tai voilla maustettua nauhapastaa.


 

 

Kerro tästä kavereille: