Poropasteijat


400 g porojauhelihaa
2 dl keitettyä riisiä
2 keitettyä kananmunaa
200 g leipäjuustoa
2 rkl voita
1/2 tl maustepippuria
suolaa
500 g valmista voitaikinaa
1 kananmuna voiteluun

1. Käristä porojauheliha kuumassa pannussa.
2. Kuutioi leipäjuusto pieniksi kuutioiksi.
3. Sekoita kulhossa jauheliha, keitetty riisi, hienonnetut kananmunat ja leipäjuusto.
4. Lisää jauhettu maustepippuri sekä hieman suola.
5. Kaulitse valmis voitaikina, leikkaa juomalasilla tai muulla sopivalla muotilla pieniä pyöreitä levyjä.
6. Aseta lusikallinen täytettä levylle ja toinen levy päälle kanneksi.
7. Painele haarukalla alustan ja kannen reunat kiinni toisiinsa.
8. Voitele pasteijoiden pinta sekoitetulla kananmunalla.
9. Pistele haarukalla hieman reikiä pasteijan kansiin.
10. Paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Pasteijat sopivat mainiosti tarjottavaksi poronlihakeiton lisukkeena tai pikkulämpiminä