Poropyörykät, perunafondant ja kermakastike


Poronlihapullat:
500g poronjauhelihaa
1 muna
½ sipuli
½ dl korppujauhoja
1 dl kermaa tai vettä
½ tl jauhettua maustepippuria
(1/2 rkl sinappia)
Suolaa, valkopippuria, maustepippuria

Perunafondant:
Puolikkaita perunoita, voita, kanalientä, valkosipulia

Kermakastike:
2 dl porolientä
1 dl kermaa
Suolaa ja mustapippuria

Lihapullat:
Mittaa liemi kulhoon, lisää kuullotettu sipuli ja korppujauhot ja mausteet sekä muna. Anna turvota hetki, lisää liha. Sekoita käsin. Paista pieni koepala ja maista, mausta tarvittaessa. Pyöritä lihapullia tai paista pihvejä.

Perunafondant:
Paista perunat voissa. Lisää kanalientä ja anna perunoiden
kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi.

Kermakastike:
Lisää poroliemi ja kerma kattilaan, anna kiehua hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti: Jarmo Vähä-Savo

 

Osta porojauhelihaa verkkokaupasta >