Poropyörykät, perunafondant ja kermakastike

Poronlihapullat

500g poronjauhelihaa
1 muna
½ sipuli
½ dl korppujauhoja
1 dl kermaa tai vettä
½ tl jauhettua maustepippuria
(1/2 rkl sinappia)
Suolaa, valkopippuria, maustepippuria

Mittaa liemi kulhoon, lisää kuullotettu sipuli ja korppujauhot ja mausteet sekä muna. Anna turvota hetki, lisää liha. Sekoita käsin. Paista pieni koepala ja maista, mausta tarvittaessa. Pyöritä lihapullia tai paista pihvejä.

Perunafondant

Puolikkaita perunoita, voita, kanalientä, valkosipulia

Paista perunat voissa. Lisää kanalientä ja anna perunoiden
kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi.

Kermakastike

2 dl porokastiketta
1 dl kermaa
Suolaa ja mustapippuria

Lisää poroliemi ja kerma kattilaan, anna kiehua hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti: Jarmo Vähä-Savo