Poropyörykät UKK:n tapaan


400 g porojauhelihaa
100 g sikajauhelihaa
1 sipuli
2 rkl voita
2 viip. vaaleaa vuokaleipää
1 dl vettä
2 tl suolaa
1 tl kokon. viherpippureita
1 kananmuna
1 dl kermaa

Kastike:
4 annosta ruskeaa kastiketta
1 dl kermaa
1 rkl pihlajanmarja tai karpalohyytelöä


1. Lisää jauhelihan joukkoon voissa haudutettu hienonnettu sipuli, vedessä liotettu soseutettu leipä,murskatut viherpippurit ja muna. Pehmennä taikina kermalla.
2. Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin pyöryköitä. Tästä määrästä n. 30 kpl.
3. Tee ruskeakastike normaaliin tapaan ja lisää joukkoon kerma ja hyytelö.
4. Laita raa'at lihapyörykät voideltuun uunivuokaan ja annostele kuuma kastike niiden päälle.
5. Kypsennä uunissa 200ºC:n lämmössä noin 20 minuuttia.
6. Tarjoa pyörykät paistinvuoassaan.Lisänä keitettyjä perunoita tai muusia.
Tuoreita kasviksia ja puolukkasurvosta.

Resepti: Jussi Kumpulainen