Pororibsit Hannu Lahtelan tapaan

1/2 poronkylkeä per syöjä 10 cm leveänä levynä
rypsiöljyä
mausteseosta

Mausteseos

3 rkl murskattua maustepippuria
2 rkl kuivattua rosmariiniä
2 rkl chilipulveria

1. Hiero lihan pintaan kämmenellä rypsiöljyä
2. Sekoita mausteet keskenään ja hiero ne raa´an poronkyljen pintaan; voit latoa lihat päällekkäin ja peittää ne foliolla
3. Kypsennä lihaa 220-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, pudota sitten lämpö 120 asteeseen ja kypsennä vielä 4-5 tuntia
4. Jäähdytä kylki, leikkaa se parin luun paloiksi ja anna näille hiiligrillissä pintaväri; liha kuumenee grillissä nopeasti
5. Tarjoa esimerkiksi grillattujen sipuleiden ja perunoiden kera; kastikkeeksi sopii varovasti ginillä ja katajanmarjoilla maustettu majoneesi

Resepti: Markus Maulavirta