Porospagetti

Porospagetissa tärkeää on säilyttää poronlihan oma maku ja maustaminen on sen mukaista: ei paljon eikä vahvoja mausteita, ei valkosipulia, ei tomaattimurskaa. Ohje 4 hengelle.

porojauhelihaa 400-500 g
1 iso sipuli
suolaa tai kasvislientä
mustapippuria myllystä
tuore rosmariinin oksa
1-2 dl kermaa
parmesan -juustoraastetta

Pilko sipuli ja kuullota se. Ruskista porojauheliha pienissä erissä, käytä paistorasvan joukossa makua antamassa kuuta eli poron pintarasvaa, jos sitä on saatavissa. Yhdistä sipuli ja liha, lisää pannulle vettä tai kasvislientä niin paljon, että liha juuri ja juuri peittyy. Ellet käytä kasvislientä, mausta suolalla. Hauduta miedolla lämmöllä 30-60 minuuttia välillä sekoittaen. Mikäli et käytä kantta, varo kastikkeen kuivumista ja lisää tarvittaessa vettä. Lisää haudutuksen loppuvaiheessa hiven mustapippuria ja rosmariini. Lisää lopuksi kerma, sekoita ja anna kastikkeen kiehahtaa. Tarkista suola.

Kastikkeen hautuessa keitä spagetti pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti. Nosta spagetti lautasille, annostele kastike sen päälle ja lisää lopuksi vielä parmesan -raaste.