Poroterriini


400 g porojauhelihaa
200 g silavaa
1/2 appelsiininkuori
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl portviiniä (tai makeaa punaviiniä)
1 muna
2 tl suolaa
1 dl ranskankermaa
pippuria myllystä
pähkinöitä

Mustaherukka-portviinihyytelö:
1 dl mustaherukkamehua
1/2 dl portviiniä
1,5 liivatelehteä

1. Laita jauhettu silava jauhelihan joukkoon sekä lisää mausteet.
2. Sekoita muna ja ranskankerma lihan sekaan tasaiseksi massaksi.
3. Anna massan maustua kylmässä 2 tuntia.
4. Painele massa voideltuun vuokaan ja kypsennä 100-asteisessa uunissa sisälämmöksi 60 astetta.

Mustaherukka-portviinihyytelö:
Kiehauta mehu ja viini. Lisää liotetut liivatelehdet joukkoon. Jäähdytä laakeaan astiaan.

Resepti: Oula Hänninen