Riimiporo ja marinoidut vihannekset – resepti


1 poron sisäfilee
30 g hunajaa
2 cl vodkaa
40 g merisuolaa
mustapippuria
50 g naurista
40 g lanttua
50 g palsternakkaa
100 g porkkanaa
50 g punasipulia
1 oksa persiljaa

Marinadiin
2 cl omenaviinietikkaa
5 cl hunajaa
3 cl sitruunamehua
1 dl öljyä
sokeria ja suolaa
koristeluun karpaloita

1. Sekoita hunaja, vodka ja pippuri. Valele file sekoituksella ja hiero pintaan suola.
2. Kääri file tuorekelmuun tiukaksi rullaksi ja anna maustua jääkaapissa vuorokausi.
3. Pyyhi sen jälkeen enimmät suolat pinnalta ja pakasta.
4. Kuori juurekset ja suikaloi ne kuorimaveitsellä ohuiksi.
5. Suikaloi punasipuli ja hienonna persilja. Yhdistä ainekset ja tee marinadi.
6. Jätä noin 1/2 dl marinadia koristeluun ja kaada loppu vihannesten sekaan.
7. Sekoita ja anna maustua kylmässä muutama tunti.

Esillelaitto. Kokoa lautaselle rengasmuotin avulla etikkajuureksia. Leikkaa jäisestä poron sisäfileestä vinoja, ohuita viipaleita. Asettele viipaleet viuhkan muotoon lautaselle juuresten viereen. Huurruta karpaloita tomusokerilla ja koristele annos niillä ja hunajamarinadilla.