Rosmariinilla maustettua poron etuselkää


1-2 kpl poron etuselkää
1/2 sipulia
1 rosmariinin oksa tai 1/2 tl kuivattua
2 valkosipulin kynttä
2 dl punaviiniä
2 dl lihalientä
4 rkl sokeria
suolaa ja pippuria
öljyä
voita

1. Mausta etuselkä suolalla ja pippurilla.
2. Hienonna sipulit.
3. Ruskista liha kauttaaltaan kuumassa pannussa pelkässä öljyssä.
4. Lisää joukkoon voita (noin 2 ruokalusikallista) sekä sipulit ja rosmariini.
5. Anna pannun kuumentua kunnolla ja lisää punaviini sekä lihaliemi.
6. Loppukypsennä 150 asteisessa uunissa liemen joukossa noin 25 minuuttia.
7. Anna lihan jäähtyä liemessä. Liha kannattaa esikypsentää päivää ennen grillausta.
8. Nosta liha pois liemestä ja kuivaa pinta.
9. Siivilöi liemi ja lisää joukkoon sokeri.
10. Grillaa etuselkä kuumassa grillissä ja valele paiston aikana haudutusliemellä.
11. Tarjoa grillattujen tomaattien, parsan tai keitettyjen uusien perunoiden kera.

Resepti: Jussi Kumpulainen