Ruiskuorrutetut poro-juustopihvit


400- 500 g porojauhelihaa
1 iso sipuli
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria
2 rkl korppujauhoa
2 munaa
150 g juustoa kuutioina (emmental)
Kuorrutus: kananmuna, jauhettua hapankorppua

Pinnalle:
1/2 purjoa
1 paprika

1. Sekoita korppujauhot ja kaksi munaa, anna turvota.
2. Kuori ja silppua sipuli hyvin hienoksi. Yhdistä sipuli, korppujauho-munaseos ja mausteet jauhelihan joukkoon.
3. Kuutioi juusto pieniksi kuutioiksi ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin.
4. Muovaa taikinasta kostutetuin käsin tanko ja jaa se tasakokoisiksi pihveiksi (8 - 10 kpl). Pyörittele pihvit kananmunassa ja sen jälkeen hapankorppurouheessa. Paista pannulla kypsäksi.
5. Hauduta lopuksi tilkassa öljyä purjorenkaat ja paprikasuikaleet.
6. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita tai muusia ja vaikkapa jotain valmiskastiketta. Hapankorput saa pienemmäksi esim. kopsuttelemalla perunanuijalla talouspaperin välissä.

Resepti: Jussi Kumpulainen