Timjamivoissa paistettua poron kasleria


1 etuselkä
1/2 sipulia
4 timjamin oksaa
3 valkosipulin kynttä
suolaa
pippuria
voita

Peruna-fondant
4 isoa rosamunda-perunaa
100 g voita
3 valkosipulinkynttä
5 timjamin oksaa
vettä

Glaseerattu punajuuri
2 punajuurta
4 rkl sokeria
1 dl appelsiinimehua
50g voita

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna paistin pannu kuumaksi.
2. Mausta kasleri suolalla ja pippurilla sekä hiero öljyä lihan pintaan.
3. Paista joka puolelta tasainen ruskea väri lihaan pannulla. Laita nokare voita, sipulit sekä timjami pannuun. Valele lihaa voilla paiston aikana.
4. Loppu kypsennä 185 asteisessa uunissa n. 6 min. Anna lihan vetäytyä ennen leikkaamista vielä 10 min.

Peruna-fondant
Leikkaa/ stanssaa perunasta pyöreitä kiekkoja. Leikkaa päät tasaiseksi ja asettele perunat kattilan pohjalle. Lisää voi, mausteet, yrtit, suola ja vesi. Hauduta perunat kypsiksi. Kaada liemi varovasti pois. Kuumenna kattila uudestaan ja lisää hieman voita. Paista perunoihin kullanruskea pinta. Jäähdytä. Irrota perunat kylmänä kattilasta. Jos yrität irroittaa niitä lämpimänä ne todennäköisesti hajoavat. Lämmitä perunat uunissa ennen tarjoilua.

Glaseerattu punajuuri
Keitä punajuuret kuorineen vedessä kypsiksi. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa punajuuret paloiksi. Sulata sokeri kattilassa ja laita punajuuret joukkoon. Lisää mehu ja, voi ja sekä keitä lientä kokoon, kunnes punajuuret karamellisoituvat.

Resepti: Oula Hänninen