Savuporovoileipäkakku

20 annosta

24 kpl isoa vaaleaa paahtoleipää
1,5 dl maitoa tai laimeaa sitruunamehua

Täyte:
4 prk yrtti-pippuri- tai valkosipulituorejuustoa (200 g purkkeja)
1/2 dl sinappia
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl mustapippurirouhetta
200 g kylmäsavuporoa
1 kpl keltainen paprika
1 dl hienonnettua persiljaa

Koristelu:
persiljaa, 100 g savuporoa, hillosipuleita, säilykemandariinia

1. Kokoa voileipäkakku näin: Valmista täyte. Yhdistä tuorejuustoon muut ainekset hienonnettuna.
Jos täyte tuntuu liian paksulta, sekoita joukkoon sopiva määrä maitoa, kevytkermaa tai maustamatonta jogurttia.
2. Valitse voileipäkakulle sopiva tarjoiluvati tai tarjotin. Aseta sille halutessasi kakkupaperi.
3. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Lado vadille kuusi viipaletta, kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin.
Suojaa tarjoiluvati voipaperisuikaleilla kakun valmistamisen ajaksi.
4. Kostuta leipäviipaleet. Levitä 1/4 täytteestä leipäkerroksen päälle.
5. Lisää seuraava leipäkerros, kostuta ja levitä sille 1/3 täytteestä.
6. Tee loppuun kerrokset, jätä päälle levitettävä täyte seuraavaa päivää varten.
7. Peitä kakku kelmulla ja alumiinifoliolla, ettei se kuivu. Nosta päälle kevyt paino, esim. muovinen leikkuulauta.
Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
8. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille ja koristele.
9. Poronlihakakun koristelu: Koristele kakun reunat hienonnetulla persiljalla, asettele kakun reunoille
kylmäsavupororullat ja valutetut mandariinilohkot.

Hienonna hillosipulit karkeasti veitsellä ja levitä kakun keskelle. Koristele persiljalla.

Resepti: Jussi Kumpulainen