Ylikypsää poron potkapihviä


Potkapihvi:
4 poron potkapihviä
n. 6 dl vettä
1 keltasipuli
1 porkkana
1 laakerinlehti
1 oksa timjamia
2 maustepippuria
suolaa

Savuporovoi:
100 g voita
25 g kylmäsavuporoa
15 g tuoretta timjamia

Pihvi:
1. Leikkaa potkapihvien reunaan muutama viilto, ettei liha mene mutkalle.
2. Kiehauta vesi. Laita potkapihvit veteen.
3. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.
4. Lisää sipuli ja mausteet.
5. Anna kiehua hiljalleen levyllä tai hauduta 100 asteisessa uunissa liha täysin kypsäksi.
6. Anna potkapihvien jäähtyä liemessä. Nostele pihvit pois liemestä ja kuivaa pinta.
7. Ota liemi talteen ja käytä esimerkiksi jonkin kastikkeen osana tai keiton liemenä.
8. Grillaa pihvit kuumalla grillillä ja valele loppuvaiheessa pintaan mieleistäsi valmista grillauskastiketta.
9. Tarjoa esimerkiksi hyvän perunasoseen kanssa. Perunasosetta voit maustaa vaikka valkosipulilla tai tuoreilla yrteillä. Pihvin pinnalle sopii hyvin myös savuporovoi.

Savuporovoi:›
Vaahdota voi. Lisää joukkoon hienonnettu savuporo sekä timjami ja vatkaa vielä hetki. Kääri voi kelmun avulla tangoksi. Pane jääkaappiin jäähtymään, niin on näppärä leikata sopivia paloja.

Resepti: Jussi Kumpulainen

 

Osta potkakiekkoja verkkokaupasta >

 

Lue lisää poron potkasta >