Grillattua poron sydäntä ja tomaatti-fenkolirisottoa


Grillattua poron sydäntä ja tomaatti-fenkolirisottoa 4 annosta

Sydän:
300 g poron sydäntä
2 kpl valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Fenkoli-tomaattirisotto:
Osa 1
1 dl oliiviöljyä
50 g sipulia
50 g fenkoli
3 rkl vs-murskaa
2 rkl tomaattipyrettä
3 dl risottoriisiä

Osa 2
2 dl valkoviiniä
1 rkl kasvislienmijauhetta
suolaa
pippuria
Loppuvaiheessa kermaa noin 1 dl


Perusohje poron sydämen käsittelyyn ja valmisteluun ruoanlaittoa varten:
1. Poista näkyvä rasva.
2. Liota sydäntä 1-3 tuntia kylmässä vedessä, jossa on hieman etikkaa.
3. Huuhdo ja kuivaa hyvin.
4. Sydän voidaan grillata, paistaa tai käyttää muhennoksiin ja kastikkeisiin.
5. Muista, ettet kypsennä liian kauan, ettei tule sitkeää.

Sydän:
1. Käsittele sydän perusohjeen mukaan
2. Leikkaa sydämestä noin puolen sentin siivuja
3. Mausta viipaleet valkosipulilla ja oliiviöljyllä
4. Pyyhi suurimmat öljyt pois viipaleiden pinnoilta
5. Grillaa melko kovalla lämmöllä noin 20 sekuntia per puoli
6. Mausta suolalla ja mustapippurilla
7. Tarjoa tomaatti-fenkolirisoton kanssa

Risotto:
1. Freesaa kaikki osan 1 aineet kattilassa.
2. Lisää osan 2 aineet
3. Keittele hiljalleen, lisää vettä vähitellen joukkoon
4. Kun riisi on melkein kypsää, lisää kerma ja keitä kypsäksi
5. Tarkista maku
6. Tarjoa lisänä raastettua parmesaania

Resepti: Oula Hänninen

 

Osta poron sydäntä verkkokaupasta >

 

Lue lisää poron sisäelimistä >