Luikkuliemi


4 annosta

1 kg ydinluita sahattuna 2-3 cm:n viipaleiksi
200 g poron potkalihaa
2,5 litraa vettä
2 sipulia
1 porkkana
1 pala palsternakkaa
1 pieni pala selleriä
5 kokon. maustepippuria
5 kokon. valkopippuria
1 laakerinlehti
1 tl suolaa

1. Laita sahatut luut kattilaan yhdessä potkalihojen kanssa. Lisää kylmä vesi ja kuumenna kiehumispisteeseen.
Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois ja lisää mausteet.
2. Kuori ja paloittele juurekset ja paahda niitä uunipannulla kunnes saavat kauniin värin.
3. Lisää juurekset kattilaan, niistä saadaan liemeen makua ja väriä.
4. Keitä hiljalleen 3-4 tuntia.
5. Siivilöi liemi kankaan tai suodatinpaperin läpi ja keitä tarvittaessa kokoon.
6. Kaiva veitsenkärjellä luista ytimet ja paloittele liha pieniksi kuutioiksi.
7. Lisää ne liemen joukkoon ja tarkista maku.
8. Makua voi vielä terästää tilkalla konjakkia tai sherryä.

Resepti: Jussi Kumpulainen

 

Osta poron potkaa verkkokaupasta >