Miedosti savustettu poronkielimakkara

150 g poron lihaa
150 g kermaa
0.5 rkl suolaa
pippuria
1 kpl poronkieli (kypsennetty)
1 kpl muna
1 kpl lampaansuoli

1. Jauha poron liha tehosekoittimessa.
2. Lisää suola, pippuri ja muna.
3. Lisää kerma.
4. Kuutioi poronkieli pieniksi kuutioiksi.
5. Paahda pannussa rapeaksi. Jäähdytä.
6. Lisää kielikuutio makkaramassaan.
7. Pursota makkaramassa huuhdeltuun lampaansuoleen ja solmi suolenpäät.
8. Kiehauta litra vettä ja yksi rkl suolaa.
9. Laita makkarat uunivuokaan ja kaada kiehuva suolavesiseos niiden päälle.
10. Kypsennä makkaroita liemessä 10 min.
11. Ota makkarat pois liemestä.
12. Laita makkarat savupönttöön ja savusta niitä viisi min.

Lisäkkeenä perunasalaattia ja puolukkasosetta

Resepti: Oula Hänninen