Olutmarinoitua poron etuselkää, anjovisvoita ja grillattua tankoparsaa


1-2 kpl poron etuselkää

Marinadi:
2 dl tummaa olutta
1/2 dl öljyä
3 rkl soijaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl suolaa
1 tl tuoretta rosmariinia,
hienonnettuna
1/2 tl murskattua maustepip.

Anjovisvoi:
100 g voita
25 g anjovista

Tankoparsa:
1 nippu tankoparsaa
voita ja suolaa

1. Valmista marinadi. Pussissa marinoimalla saat tasaisesti marinadia joka pinnalle.
2. Anna lihan maustua vähintään 2 tuntia.
3. Ota liha lämpenemään huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta.
4. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois lihan pinnalta.
5. Grillaa välillä käännellen noin 7-10 minuuttia.
6. Valele marinadilla paiston aikana.
7. Anna vetäytyä ennen leikkaamista.

Anjovisvoi › Vaahdota voi ja lisää joukkoon hienonnettu anjovis. Kääri voi kelmun avulla tangoksi. Pane tanko jääkaappiin jäähtymään. Tangosta on näppärä leikata sopivia paloja.

Grillattu tankoparsa ›Kuori parsat ja poista puumainen kantaosa pois. Keitä puolittain kypsäksi, muutama minuutti. Nosta pois kattilasta. Valele parsojen pintaan sulaa voita ja grillaa hetki. Parsojen värillä ei väliä, kunhan ovat hyviä.

Resepti: Jussi Kumpulainen