Poroliemi

2 kg poron luita
1 kg naudan potkaa
5 sipulia
1 juuriselleri
3 palsternakkaa
4 porkkanaa
4 laakerinlehteä
1 valkosipuli
3 timjamin oksaa
1 rosmariinin oksaa
5 mustapippuria
2 dl punaviiniä
2 rkl merisuolaa

1. Paahda luut ja potkat 150-asteisessa uunissa 1.5 h.
2. Kaada sulanut rasva pois luista.
3. Laita luut kattilaan ja kaada vettä luitten päälle niin, että ne peittyvät.
4. Keitä luita hiljalleen ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.
5. Keitä pelkkiä luita ensin 3 tuntia.
6. Lisää tämän jälkeen kuoritut juurekset, mausteet ja punaviini.
7. Keitä vielä hiljalleen 2 tuntia. Kuori samalla pinnalle nouseva rasva pois.
8. Anna liemen tekeytyä 30 min, jonka jälkeen siivilöi se.

Vinkki: Keittoihin voit hakea vaihtelua ja näkemystä omilla maustamisideoilla. Basilika, salvia, oregano ja persilja saattavat antaa keitollesi tuulahduksen Välimeren aalloilta.
Vinkki: Voit käyttää liemiluita mm. erilaisissa keitoissa ja padoissa maun antajana.
Vinkki: Koirat rakastavat poronluun makua, raakana ja kypsennettynä. Runsaasti vitamiineja ja hivenaineita sisältävä poronluu on myös terveellistä.

Resepti: Oula Hänninen