Purjoinen poropiiras

300 g kypsää poronkäristystä
1 kpl suuri purjo (tai pari pientä)
1 rkl voita tai margariinia
3/4 dl valkoviiniä
2 kpl munaia
2 dl kermaa
1 dl juustoraastetta

Taikina

4 dl vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
1 kpl muna
suolaa
vettä

1. Tee taikina ensin: kaada jauhot kulhoon ja tee keskelle kuoppa, johon rikot munan ja lisäät ripauksen suolaa
2. Lisää voi kulhon reunoille pikkupalasina, nypi sormilla ainekset sekaisin
3. Jos tarpeen, lisää tilkka vettä
4. Laita taikina vetäytymään jääkaappiin
5. Puhdista purjo huolellisesti ja leikkaa se renkaiksi sekä silppua sipuli
6. Kuullota sipuleita kevyesti pannussa ja lisää valkoviini
7. Hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes neste on haihtunut, anna jäähtyä
8. Ota taikina jääkaapista ja painele se voideltuun piirakkavuokaan
9. Levitä päälle kypsä poronkäristysliha ja päällimmäiseksi sipuliseos
10. Sekoita kulhossa munat, kerma ja juustoraaste, kaada seos tasaisesti piiraan päälle
11. Paista 225 ºC lämpöisessä uunissa n. 30 minuuttia, kunnes piiraan pinnan väri on mielestäsi hyvä

 

Lue lisää poronkäristyslihasta >