Savuporo-aurajuustokeitto – resepti


Savuporo ja aurajuusto antavat keitolle pikantin maun.

4 hengelle

200g savuporoa
40g aurajuustoa
1 kpl sipuli
8 dl vettä
3 dl kermaa
ripaus ihalientä
ripaus mustapippuria
suolaa tarvittaessa (savuporo ja aurajuusto ovat suolaisia)

suurustamiseen:
1/2 dl ohrakasta tai maizenaa
loraus kuumaa vettä

1. Kuutioi savuporo ja sipuli, freesaa kevyesti öljyssä
2. Lisää vesi, aurajuusto ja mausteet
3. Kiehauta, yhdistä ohrakas ja kuuma vesi, sekoita tasaiseksi ja kaada kiehuvaan keittopohjaan
4. Lisää kerma ja tarkista maku

Voit laittaa keiton termospulloon ja ottaa matkaan hiihto- tai muulle ulkoiluretkelle tai tarjoilla keiton alkuruokana illanistujaisissa.

Resepti: Tero Mäntykangas