Savuporoa, broileria ja papaijaa


Savuporo ja broileri:
500 g broilerin rintafilettä
80 g kylmäsavuporoa siivuina
1 tlk säilöttyä papaijaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
5 rkl öljyä
3 rkl papaijan säilytyslientä
suolaa

Salviarisotto:
2 dl risottoriisiä
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
4 dl kanalientä
3 rkl maustamat. tuorejuustoa
raastettua parmesaania
tuoretta salviaa
suolaa ja pippuria

1. Paloittele broilerit n. 2 sentin kuutioiksi.
2. Kiehauta palat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
3. Kääri broileri savuporosiivuihin.
4. Pujottele vartaisiin vuorotellen papaijat ja broilerit.
5. Sekoita keskenään hunaja, papaijaliemi ja öljy.
6. Valele seoksella vartaita grillauksen aikana.

Risotto: ›
Huuhtele riisi huolella muutamaan kertaan kylmässä vedessä. Valuta kuivaksi. Lämmitä kattila ja lisää öljy, sipuli ja riisi, kuullota hetki. Lisää kanaliemi. Hauduta hiljalleen vähän väliä sekoittaen. Kun liemi on melkein kokonaan imeytynyt riiseihin, lisää tuorejuusto, parmesaani ja salvia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti: Jussi Kumpulainen