Tomaattinen poropasta

350g poron paistikäristystä
600g tuorepastaa
2 rkl tomaattipyreetä
5 dl lihalientä (1 lihaliemikuutio)
100g kirsikkatomaatteja
1 kpl sipuli
10 kpl herneenpalkoja
50g parmesanjuustoa
1,5 dl kermaa
voita
suolaa
mustapippurirouhetta

1. Ruskista ja kypsennä käristysliha ja mausta suolalla
2. Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan ja mausta vesi suolalla
3. Kuutioi sipuli, kuumenna paistinpannu ja freesaa tomaattipyre ja sipuli voissa
4. Lisää liha tomaatin ja sipulin joukkoon, kaada lihaliemi mukaan
5. Anna kiehua hiljalleen, viimeistele kermalla, lisää puolitetut tomaatit ja herneenpalot, raasta parmesanjuusto mukaan
6. Keitä pasta ohjeen mukaan
7. Valuta pasta siivilässä ja yhdistä se kastikkeeseen.
8. Kokoa annos syvään lautaseen, mausta raastetulla parmesaanilla ja mustapippurirouheella

Resepti: Tero Mäntykangas

 

Lue lisää poronkäristyslihasta >