Lapin ukon keitto – resepti


Lapin ukon keitto on poronkäristyslihakeitto.

700 g poronkäristyslihaa
5 ml suolaa
150 g sipulia
7,5 dl vettä
1 kpl lihaliemikuutio
500 g perunoita suikaleina
500 g kasvissuikaleita
250 g viherpippurisulatejuustoa
2,5 dl kermaa
1 dl persiljasilppua
ruohosipulia, rakuunaa

1. Ruskista aluksi poronkäristysliha pannulla ja kuullota samoin pilkottu sipuli. Lisää suola käristykseen.
2. Kaada kattilaan ja lisää joukkoon lihaliemi ja perunat sekä kasvissuikaleet.
3. Sulata juusto kerman kanssa ja lisää sekin kattilaan
4. Kun perunat ja juurekset ovat kypsiä pyöräytä joukkoon ruohosipuli ja rakuuna
5. Keiton päälle koristeeksi persiljaa

Resepti: Jussi Kumpulainen

 

Osta poronkäristyslihapaketti verkkokaupasta >

 

Lue lisää poronkäristyslihasta >