Mustapippurikastike poroliemestä


3 rkl  punaviinietikkaa
5 rkl punaviiniä
0,5 kpl salottisipuli
1 kpl pieni porkkana
pala selleriä
2 kpl herkkusieniä
2,5 dl Deliporon porolientä
timjamia
valkopippuria
persiljaa
5 kpl kokonaisia mustapippureita

1. Kuumenna kattila kuumaksi. Lisää etikka ja viini sekä kuoritut pilkotut kasvikset.
2. Anna viinin ja etikan keittyä puoleen.
3. Lisää poroliemi.
4. Ryöppää kokonaiset pippurit kiehuvassa vedessä kolme kertaa, rouhi ne ja lisää kastikkeeseen.
5. Keitä hiljalleen kunnes kastike alkaa saostua.
6. Siivilöi kastike.

Vinkki:
Kastiketta ei välttämättä tarvitse suurustaa, koska liemessä oleva gelatiini tekee sen.
Tällöin kastiketta tarvitsee keittää tarpeeksi kokoon. Toki kastikeen voi suurustaa maizenalla tai ohrakkaalla.

 

Lue lisää poroliemestä >