Poro-oliiviöljykastike poroliemestä


2,5 dl Deliporon porolientä
3 rkl punaviinietikkaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria

1. Kuumenna kattila. Lisää etikka ja poroliemi. Lisää myös mausteet.
2. Keitä hiljalleen lientä, kunnes jäljellä on n. 1 dl.
3. Siivilöi liemi.
4. Lisää oliiviöljyä liemen joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten.
5. Älä enää keitä. Lopuksi vatkaa nokare voita joukkoon.

Huom! Oliiviöljy emulsoituu liemeen ja suurustaa samalla kastiketta. Jos kastiketta kuumennetaan voimakkaasti öljyn lisäämisen jälkeen, se erottuu kastikkeesta.

Vinkki: Voit maustaa kastikkeen myös haluamillasi mausteilla, esimerkiksi valkosipulilla.

 

Lue lisää poroliemestä >