Poronvasan maksaa ja herkkusientä


Maksa ja herkkusieni:
1 poronvasan maksa, n. 500 g
100 g herkkusieniä
3 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl öljyä
suolaa

1. Poista kalvot maksan pinnalta. Kuutioi 2 sentin kuutioiksi.
2. Puolita herkkusienet.
3. Pyöräytä sienet balsamiviinietikka-öljyseoksessa.
4. Pujota maksa ja sienet vuorotellen vartaaseen.
5. Grillaa sähäkällä hiilloksella pari minuuttia per puoli.

Tarjoile tomaattisalsan, leipäkrutonkien ja rapeaksi paistetun pekonin kanssa
Tomaattisalsa › Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää loput aineet, paitsi suola. Keitä ilman kantta, kunnes seos sakenee. Tarkista suola. Voit myös ostaa kaupasta valmista salsaa.

Kuutioi vaalea paahtoleipä, laita öljyä pannulle, leipäpalat mukaan. Paahda rapeaksi. Mausta oman maun mukaan, suolaa, valkosipulia, yrttejä jne. Leikkaa pekoni sentin lastuiksi ja paista pannulla rapeaksi.

Resepti: Jussi Kumpulainen

 

Osta poron maksaa verkkokaupasta >

 

Lue lisää poron sisäelimistä >

 

 

Kerro tästä kavereille: