Punaviinikastike poroliemestä


3 rkl punaviinietikkaa
0,5 dl punaviintä
0,5 kpl salottisipulia
1 kpl pientä porkkanaa
pala selleriä
2 kpl herkkusieniä
2,5 dl Deliporon porolientä
timjamia
valkopippuria
persiljaa

1. Kuumenna kattila kuumaksi. Lisää etikka ja viini sekä kuoritut ja pilkotut kasvikset.
2. Anna viinin ja etikan keittyä puoleen.
3. Lisää poroliemi. Keitä hiljalleen kunnes kastike alkaa saostua.
4. Siivilöi kastike.

Vinkki:
Kastiketta ei välttämättä tarvitse suurustaa, koska liemessä oleva gelatiini tekee sen.
Tällöin kastiketta tarvitsee keittää tarpeeksi kokoon. Toki kastikeen voi suurustaa maizenalla tai ohrakkaalla.

 

Lue lisää poroliemestä >