Salottisipulikastike poroliemestä


0,5 kpl salottisipulia
4 rkl punaviinietikkaa
0,5 dl valkoviiniä
2,5 dl porolientä
1 kpl timjamin oksaa
kirveliä
persiljaa
mustapippuria
suolaa

1. Kuullota pilkottu salotti hyvin kattilassa ja kiehauta etikka sekä viini.
2. Keitä, kunnes puolet on jäljellä.
3. Lisää poroliemi sekä yrtit ja pippuri.
4. Keitä kastiketta, kunnes se alkaa sakeutua ja paksuus on hyvä.
5. Siivilöi kastike. Mausta suolalla maun mukaan

Vinkki:
Kastiketta ei välttämättä tarvitse suurustaa, koska liemessä oleva gelatiini tekee sen.
Tällöin kastiketta tarvitsee keittää tarpeeksi kokoon. Toki kastikeen voi suurustaa maizenalla tai ohrakkaalla.

 

Lue lisää poroliemestä >