Toimitustavat

Toimitustavat on seuraavassa esitetty tuoteryhmittäin:

  1. Pakastetut tuotteet
  2. Muut tuotteet

 

1. Pakastetut tuotteet

Tuotevalikoimamme sisältää valtaosin pakastettuja tuotteita. Pakasteiden toimitukset tapahtuvat keskeytymätöntä kylmäketjua käyttäen ja hyväksytyllä kylmäkuljetuskalustolla.

Toimitamme tuotteita ainoastaan Suomessa oleviin osoitteisiin.

Pakastetuille tuotteille on kolme vaihtoehtoista toimitustapaa:

  1. Noutopistetoimitus
  2. Reittikuljetus
  3. Kotiinkuljetus (vain Uudellamaalla sekä Tampereen, Turun ja Lahden seuduilla)

 

A. Noutopistetoimitus

Tilatut tuotteet kuljetetaan pakastekuljetuksena asiakkaan tilatessaan valitsemaan noutopisteeseen, jossa ne säilytetään pakastehuoneessa. Deliporo ilmoittaa sähköpostitse, milloin toimitus on lähtenyt Lapista ja lisäksi tekstiviestillä, kun lähetys on saapunut noutopisteeseen ja on noudettavissa. Asiakas voi noutaa paketin itselleen sopivana aikana noutopisteen aukioloaikojen puitteissa. Noutopisteen kannalta on toivottavaa, että noutaminen tapahtuu ilman tarpeetonta viivettä.

Noutopisteet näkyvät alla  paikkakunnan mukaisessa aakkosjärjestyksessä.
Noutopisteet näkyvät myös verkkokaupassa tilausta tehtäessä.

 

Syksyllä lokakuusta jouluun asti toimitukset lähtevät Lapista jokaisen viikon maanantaina. Jokaiseen noutopisteeseen toimitus tapahtuu joka toinen viikko ja kunkin noutopisteen kohdalla näkyy, tuleeko toimitus sinne parillisina vai parittomina viikkoina.

Tammi-syyskuussa toimitukset lähtevät maanantaisin kolmen viikon välein. 

Mukaan ehtivät tilaukset, jotka on tehty ja maksettu viimeistään toimitusta edeltävänä lauantaina klo 17 tai verkkokaupassa tuoteryhmän kohdalla ilmoitettuna muuna määräaikana. Noutopisteen valinta tapahtuu tilaamisen yhteydessä.

Tarkka ja mahdollisesti edellisestä poikkeava tieto ajankohtaisista toimituksista löytyy aina verkkokaupasta jokaisen tuoteryhmän kohdalta. Koska poronlihan ja muiden arktisten tuotteiden saanti tapahtuu luonnonolosuhteiden ehdoilla, yllättäviä viime hetken muutoksia ja viivästyksiä voi esiintyä.

Deliporo perii toimitusmaksua tilauksen yhteydessä 39,00 €, minkä lisäksi noutopiste perii kassalla paketin noutajalta palvelumaksuna 6,00 €. Kokonaishinta noutopistetoimitukselle on siis 45,00 € ja se on riippumaton paikkakunnasta sekä tilatusta kilomäärästä ja pakettien lukumäärästä.

Jos sinulla on ilmainen toimitus, noutopiste saa joka tapauksessa periä palvelumaksuna 6,00 €.

 

B. Reittikuljetus

Reittikuljetus on ensisijaisesti tarkoitettu asiakkaille, joiden kotipaikkakunnalla tai kohtuullisen matkan etäisyydellä sieltä ei ole noutopistettä. Noutopistetoimitus on merkittävästi joustavampi ja kätevämpi toimitusmuoto kuin reittikuljetus.

Tilatut tuotteet kuljetetaan pakastekuljetuksena Lapista Etelä-Suomeen neljää eri reittiä.
Reitti 1: Rovaniemi-Oulu-Kokkola-Vaasa-Seinäjoki-Pori-Rauma-Turku-Helsinki.
Reitti 2: Rovaniemi-Oulu-Jyväskylä-Tampere-Hämeenlinna-Helsinki.
Reitti 3: Rovaniemi-Kajaani-Kuopio-Mikkeli-Lahti-Kouvola-Helsinki.
Reitti 4: Rovaniemi-Kajaani-Joensuu-Savonlinna-Lappeenranta-Kotka-Porvoo-Helsinki.

Huom! Reittejä voidaan tilanteen mukaan ajaa pohjoisesta etelään tai etelästä pohjoiseen.

Reittejä ajetaan syksyllä lokakuusta jouluun joka viikko,
tammi-syyskuussa joka kolmas viikko.

Parittomina viikkoina ajetaan reittejä 1 ja 3, parillisina viikkoina reittejä 2 ja 4.

Auto pysähtyy tarvittaessa kaikilla kunkin reitin varrella olevilla paikkakunnilla. Asiakkaan on tultava vastaanottamaan paketti ennalta sovittuna aikana sovittuun pysähdyspaikkaan. Kotiinkuljetukset eivät aikataulusyistä ole mahdollisia.

HUOM! Reittikuljetukseen tilattuja lähetyksiä ei voi kuljetuksen aikana muuttaa noutopistetoimituksiksi.

Reittikuljetukseen tulevat tuotteet on tilattava viimeistään toimitusta edeltävänä lauantaina klo 17 tai verkkokaupassa tuoteryhmän kohdalla ilmoitettuna muuna määräaikana. Reitin valinta tapahtuu tilaamisen yhteydessä.

Jokaisen kuljetuksen lopullinen reitti ja aikataulu määräytyvät sen mukaan, kuinka paljon toimituksia ja mille paikkakunnille siihen tulee. Deliporon tuotteiden osuus kuljetuksista on pieni ja reitin ajamiseen ja aikatauluun liittyvät päätökset tekee aina kuljetusyrittäjä.

Yhteydenpito: Kuljettaja on yhteydessä jokaiseen asiakkaaseen puhelimitse niin aikaisin kuin se on käytännössä mahdollista, tavoitteena vuorokautta ennen saapumistaan. Jos aikatauluun tulee matkan aikana odottamattomia viivästyksiä esimerkiksi vaikeiden keliolosuhteiden tai rengasrikon vuoksi, kuljettaja ilmoittaa puhelimitse tarkennetun ajan saapumiselleen. Odottaessasi kuljetusta vastaa myös tuntemattomista numeroista tuleviin puheluihin.

Kuljetusyrittäjän puhelinnumero on 040 841 6768.

Toimitusmaksu 24,00 € peritään tilauksen yhteydessä. Maksu on riippumaton paikkakunnasta sekä tilatusta kilomäärästä ja pakettien lukumäärästä.

 

C. Kotiinkuljetus

Kotiinkuljetus voidaan tarjota 

Uudellamaalla Helsingin, Espoon, Kauniaisen, Vantaan, Keravan, Järvenpään, Tuusulan, Nurmijärven, Jokelan, Hyvinkään, Sipoon, Porvoon, Kirkkonummen, Siuntion, Veikkolan, Lohjan, Klaukkalan, Nummelan ja Paippisten alueilla

Turun seudulla Turun, Naantalin, Raision ja Littoisten alueilla

Tampereen seudulla Tampereen, Ylöjärven, Pirkkalan, Kangasalan, Nokian ja Lempäälän alueilla

Lahden seudulla Lahden ja Hollolan alueilla.

Kotiinkuljetusvaihtoehto avautuu valittavaksi verkkokaupan kassalla vain, jos rekisteröimäsi osoite on palvelun piirissä.

 

Toimitus voi tapahtua kaikkina toimitusviikkoina eli lokakuusta jouluun joka viikko,
tammi-syyskuussa joka kolmas viikko.

Kotiinkuljetuspäivä on Uudellamaalla, Turun sedulla ja Lahden seudulla perjantai, toimituksen saapumisaikaväli on 15-22. 

Kotiinkuljetuspäivä Tampereen sedulla on toimitusviikkoa seuraava tiistai, toimitusten saapumisaikaväli on klo 15-22. 

Ehdottoman tärkeää on, että joku on paikalla vastaanottamassa lähetystä sen saapuessa. Saat edellisenä iltana tekstiviestin, joka tarkentaa toimitusaikavälisi noin kahteen tuntiin. Kun toimituksesi alkaa toimituspäivänä lähestyä, saat vielä toisen  tekstiviestin, jonka karttalinkistä voit seurata auton lähestymistä.

Kuljettaja jättää ostokset ovelle, soittaa ovikelloa ja siirtyy kauemmaksi odottamaan oven avaamista. Toimitusta ei tarvitse nyt poikkeuksellisesti kuitata. Kuljettaja tekee sen puolestasi.

Pakasteita ei jätetä ovelle ellei vastaanottajaa ole paikalla. Toimitusajan siirto jakelupäivänä tai vastaanottajan puuttuessa on maksullinen.

Kotiinkuljetukseen tulevat tuotteet on tilattava viimeistään toimitusta edeltävänä lauantaina klo 17 tai verkkokaupassa tuoteryhmän kohdalla ilmoitettuna muuna määräaikana.

Toimitusmaksu 52 € peritään tilauksen yhteydessä. Maksu on riippumaton kotiinkuljetuksen piirissä sijaitsevasta toimitusosoitteesta ja pakettien lukumäärästä sekä lähetyksen painosta.

HUOM! Kotiinkuljetukseen tilattuja lähetyksiä ei voi kuljetuksen aikana muuttaa noutopistetoimituksiksi tai reittikuljetuksiin.

 

2. Muut tuotteet

Tuotteet, jotka eivät vaadi kylmäkuljetusta, toimitamme tilanteen mukaan Matkahuollon tai Postin kautta. Tällaisia tuoteryhmiä voivat olla esimerkiksi säilykkeet ja marjavalmisteet, jotka eivät tällä hetkellä ole vakiotuotteita verkkokaupassamme.

 

Informaatio toimitusaikatauluista

Viimeisin informaatio kunkin tuoteryhmän toimitusaikataulusta on verkkokaupassa ko. tuoteryhmän kohdalla. Pakasteita ja ei-pakastettuja tuotteita ei voi yhdistää samaan toimitukseen. Kaikki Deliporon verkkokaupassa myytävät vakiotuotteet ovat pakastettuja.

Lue miten luonnon olosuhteet vaikuttavat poronlihan saatavuuden aikatauihin >

Päivitetty 20.10.2022