Toimitustavat

Hyvä asiakkaamme. Olemme tehneet parhaamme, että saisit tästä tekstistä kaiken tarvitsemasi tiedon toimituksistamme ja niiden toteuttamisesta.  Lue teksti ajatuksella ja huolellisesti. Se auttaa välttämään väärinkäsitykset ja siitä aiheutuvat hankaluudet.

Kaikki Deliporon tuotteet varastoidaan ja toimitetaan pakastettuina. Toimitukset kulkevat sodankyläläisen kuljetusyrityksen, LaCotra Oy:n kylmäkuljetuskalustolla. Yritys kerää kuljetettavan tavaran ympäri Lappia viikonlopun ja maanantain aikana. Deliporon lähetykset pääsevät matkalle maanantaisin illansuussa. Deliporon osuus kuljetuksista on alle 5 %, joten meillä ei ole päätäntävaltaa ajoreitteihin, aikatauluihin ym.

LaCotra ajaa Lapista neljää reittiä Helsinkiin. Länsirannikon tuntumassa kulkeva reitti on numero 1, sisä-Suomen länsipuolen reitti on numero 2, sisä-Suomen itäpuolen reitti on numero 3 ja lähinnä itärajaa kulkeva reitti on numero 4. Paketit viedään Deliporon noutopisteisiin kunkin reitin varrella. Kaikki kotiinkuljetuksiin menevät paketit viedään yhteistyökumppanimme Collicon terminaaliin Vantaalle.

Poronlihan pääsesongin aikana lokakuusta jouluun ajossa on kaksi autoa. Parittomina viikkoina toinen ajaa reittiä 1 ja toinen reittiä 3, parillisina viikkoina toinen reittiä 2 ja toinen reittiä 4. Osa reitin kuljetuksista voidaan joskus toimittaa perille vasta paluumatkalla etelästä pohjoiseen.

Muuna, hiljaisempana aikana vuodesta ajossa on vain yksi auto. Menomatkalla pohjoisesta etelään ajetaan yhtä reittiä (esimerkiksi numero 1) ja paluumatkalla etelästä pohjoiseen toista reittiä (esimerkiksi numero 3). Parillisina viikkoina vastaavasti. Osa Deliporon paketeista ehtii siten noutopisteisiin vasta toimitusviikon lopulla.

Katso ajankohtainen tieto kuljetusaikatauluista minkä tahansa tuoteryhmän alkutekstissä.

Kuljetuksista vuoden 2024 puolella ei toistaiseksi ole aikataulua eikä kuljetuksiin voida siten sitoutua. Kuljetusyrittäjä siirtyy vuoden vaihteessa eläkkeelle eikä seuraajaa ole vielä löytynyt. Palaamme asiaan heti, kun se on mahdollista.

 

A. Noutopistetoimitus

Ylivoimaisesti eniten käytetty toimitustapamme on noutopistetoimitus. Se on asiakkaan ajankäytön suhteen erittäin joustava ja luotettava toimitustapa.

Meillä on kautta manner-Suomen yli 90 K-Marketia ja K-Supermarketia, joiden kanssa olemme tehneet sopimuksen noutopisteyhteistyöstä. Voit tilatessasi valita sinulle parhaan noutopisteen ja lähetyksesi säilyy siellä pakastehuoneessa, kunnes haet sen itsellesi sopivana aikana. Jos et pääse hakemaan lähetystäsi kahden viikon sisällä sen saapumisesta, sovi jatkoajasta kauppiaan kanssa. Kauppa perii sinulta 6,00 € palvelumaksua kassalla. Maksu on riippumaton pakettien lukumäärästä ja painosta.

Noutopisteet ovat alla olevassa luettelossa paikkakunnan mukaisessa aakkosjärjestyksessä


Noutopistetoimitus maksaa 39,00 riippumatta tilauksen painosta tai kolliluvusta, minkä lisäksi noutopiste perii palvelumaksua kassalla 6,00.

 

B. Kotiinkuljetus

Toimitusviikoksi kutsumme tässä sitä viikkoa, jonka aikana lähetykset kuljetetaan Lapista kotiinkuljetuskumppanimme Collico Oy:n keskusterminaaliin Vantaalle. Matkaa on yli 1 000 km ja se saattaa sisältää kymmeniä pysähdyksiä, kuorman purkua, välilastauksia jne. Keliolosuhteetkin ovat talviaikaan usein vaikeita. Ehtiminen perille torstaina aamupäivällä niin, että jakelu voisi tapahtua jo saman viikon perjantaina on epävarmaa ja vähäinenkin myöhästyminen sotkee aikataulun sekä vaatii runsaasti työtä uusien aikojen sopimiseksi ja vaihtamiseksi järjestelmään. Tästä syystä olemme päättäneet, että kaikki Deliporon kotiinkuljetukset menevät jakeluun vasta toimitusviikkoa eli Vantaalle saapumista seuraavalla viikolla.

Kotiinkuljetuksen voimme tarjota

  • Pääkaupunkiseudulla kotiinkuljetus tapahtuu toimitusviikkoa seuraavan viikon perjantaina klo 17-21.
  • Turun seudulla kotiinkuljetus tapahtuu toimitusviikkoa seuraavan viikon perjantaina klo 17-21.
  • Tampereen seudulla kotiinkuljetus tapahtuu toimitusviikkoa seuraavan viikon keskiviikkona klo 17-21 paitsi Tampereen postinumeroalueella 33680, Ruutanassa, Suinilassa ja Valkeakoskella kotiinkuljetus tapahtuu perjantaina klo 17-21.
  • Lahden seudulla kotiinkuljetus tapahtuu toimitusviikkoa seuraavan viikon perjantaina klo 17-21.
  • HämeenlinnanRiihimäen seudulla kotiinkuljetus tapahtuu toimitusviikkoa seuraavan viikon torstaina klo 17-21.
  • Kuopion-Siilijärven seudulla kotiinkuljetus tapahtuu Kuopiossa toimitusviikkoa seuraavan viikon keskiviikkona klo 17-21 ja Siilinjärvellä perjantaina klo 17-21.
  • Jyväskylän seudulla kotiinkuljetus tapahtuu toimitusviikkoa seuraavan viikon tiistaina klo 17-21 paitsi postinumeroalueilla 41120 ja 41160 sekä Laukaalla perjantaina klo 17-21.
  • Seinäjoen-Vaasan seudulla kotiinkuljetus tapahtuu toimitusviikkoa seuraavan viikon tiistaina klo 17-21.
  • Oulun seudulla kotiinkuljetus tapahtuu toimitusviikkoa seuraavan viikon keskiviikkona klo 17-21 paitsi Limingalla ja Lumijoella perjantaina klo 17-21.

Kotiinkuljetusvaihtoehto avautuu valittavaksi verkkokaupan kassalla vain, jos rekisteröimäsi osoite (postinumero) on palvelun piirissä.

Tarkista, asutko kotiinkuljetusalueella. Voit napauttaa kenttää Tarkista saatavuus ja katsoa listasta, löytyykö oma postinumerosi siitä.

 

Huom! Kotiinkuljetusvaihtoehto avautuu valittavaksi verkkokaupan kassalla vain, jos rekisteröimäsi osoite (postinumero) on palvelun piirissä.

Kotiinkuljetus maksaa 52,00 riippumatta tilauksen painosta tai kolliluvusta.

 

Päivitetty 9.1.2023