Keittiömestarin poronkäristys – resepti

Keittiömestarin poronkäristyksessä on mukana savun makua ja persoonallista maustamista.

1 poron kylkirulla tai 700 g lapaa, etuselkää, paistia tai valmiiksi siivutettua käristyslihaa
2 sipulia
200 g siansavukylkeä
5 valkosipulinkynttä
4 timjamin oksaa
1 laakerinlehti
3 dl lihalientä
1 pullo tummaa olutta
suolaa
pippuria

1. Anna lihan sulaa kohmeiseksi (n. - 6 astetta), leikkaa siivuttamaton liha pituussuunnassa halki ja vuole siitä ohuita käristyslastuja poikittaissuunnassa. Valmiiksi siivutetun käristyslihan voit ottaa käyttöön sellaisenaan.
2. Pilko ja paahda kattilassa savukylki.
3. Lisää käristyslihat.
4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
5. Lisää valkosipuli, timjami ja laakerinlehti.
6. Lisää lihaliemi ja anna hautua, kunnes liemi on melkein haihtunut.
7. Lisää olut ja hauduta n. 10 min. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile perunapyreen sekä puolukoiden kera.

Resepti: Oula Hänninen

 

Lue lisää poronkäristyksestä >