Poronliha illanistujaisten ruokana

Kun ystävät kokoontuvat illanistujaisiin, mukavan seurustelun lisäksi tarjolla on yleensä hyvää purtavaa palanpainikkeineen. Poronlihasta löytyy iltapalaksikin hyviä vaihtoehtoja.

Ehdottomasti edustava, maittava ja tarvittaessa riittävän täyttäväkin suosikkiruoka illanistujaisiin on porofondue. Helppo valmistella, mukavaa yhteistä askartelua ja samalla seurustelua, kukin saa ruokansa juuri kypsytettynä joko punertavaksi tai täysin kypsäksi.

Porofoindue ohjeet >

fondue

 

 

 

 

 

 

 

Fonduen kanssa samaan suosituimpien sarjaan nousevat erilaiset pikkupurtavat. Ne ovat mukavia silloin, kun makean lisäksi tarvitaan jotain suolaistakin tarjottavaa, mutta niiden lisäksi tarjottava kevyt porokeitto tekee iltapalasta aivan täyden aterian.

Reseptejä poronlihasta tehdyille pasteijalle, piiraille, terriinille, muffineille ja piirakalle >

 

Poronkäristys on uskomattoman monikäyttöinen ruoka ja sopii iltapalallekin.

käristystä

 

Erikoisuus, jota harva on maistanut: kylmäsavuporo sherryn kanssa. Kuulostaa yllättävältä, maistuu mainiolta.

Sherryä poron kanssa >

 

Kiireiselle isäntäväelle sopivat myös valmisruoat savuporokiusaus ja savuporolasagne.

kiusaus

Jos iltapalaa nautitaan ulkona nuotion ääressä, on mukava kypsentää poronlihasta tehtyä grillimakkaraa, mutta murea filee vaikka vuorineuvoksen grillimakkarana se vasta jotain on!. Mainiolta maistuisi lämmitettynä myös poron kotasavupaisti, mutta kun voimassa olevat hygieniamääräykset tekevät sen valmistamisen myyntiä varten vaikeaksi, sitä ei juurikaan ole tarjolla. Ei meilläkään. Poron lämminsavupaistista leikattuja reilunkokoisia suupaloja. voi kuitenkin lämmittää nuotion loimussa.

Vuorineuvoksen grillimakkara >

 

Kun käytössä on grilli, siinä valmistuvat poronlihasta tehdyt grillimakkarat, poropurilaiset tai poron fileestä tehdyt pihvit sekä potkapihvit tai poronlihavartaat.

Tässä kunnon valikoima grilliruokareseptejä>

potka ja vartaat

Edellä oleva ei suinkaan pyri olemaan kattava esitys mahdollisista pororuoista illanistujaisiin. Tarkoituksena on tuoda esiin erilaisia vaihtoehtoja ja antaa virikkeitä lukijan omiin oivalluksiin.

Ruokajuomien valinnassa auttaa tarvittaessa

Oluen valinnassa >

Viinin valinnassa >

 

Poronlihan saat helpoiten verkkokaupastamme

verkkokauppaan