Poro Wallenberg

Tero Mäntykangas kantaa sekä suomalaisia että kansainvälisiä asiakkaita palvelevassa, Lapin johtavassa hotelliketjussa titteliä Executive Chef at Lapland Hotels Oy. Se tarkoittaa, että hän on ”ylipäällikkö” ketjun 20 toimipisteen keittiötoiminnoissa. Lapland Hotel Sky Ounasvaaran ravintolassa Sky Kitchen and View Tero toimii käytännön tasolla keittiöpäällikkönä ja ravintola on alan ammattilaisten vuotuisissa äänestyksissä jatkuvasti valittu Suomen ravintoloiden parhaimmistoon.

Tero on yhdistänyt Lapin ruokaperinteitä ja uusia trendejä luovasti, menestyksellisesti ja arvostusta keräten. Hänen persoonaansa kuuluu myös, että hän ei suinkaan salaa taitojaan eikä aikaansaannoksiaan vaan tarjoaa ne avoimesti ja mielellään laajempaankin käyttöön. Minulla on ilo kertoa, että Deliporo on toimintansa alusta asti saanut Terolta julkaistavaksi mittavan joukon upeita reseptejä. Ja tässä seuraa jatkoa.

Poro Wallenberg, puikulaperunapyreetä ja muhennettua hernettä

500 g  porojauhelihaa
300 g  kermaa
1         valkuainen
10 g    suolaa
1         rosmariininoksa
korppujauhoja
voita

Laita yleiskoneeseen jauheliha, rosmariini ja suola ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää ohuena nauhana joukkoon valkuainen ja kerma. Muotoile massasta pihvejä, pyörittele korppujauhoissa ja paista voissa.

Puikulapyree

500 g puikulaperunaa
150 g voita
suolaa
kerma-maitoseos

Kuori puikulaperunat ja keitä perunat. Paseeraa perunat siivilän läpi, lisää suola ja voi. Jatka kerma-maidolla niin, että lopullinen koostumus on hyvä.

Muhennettu herne

200 g hernettä
1 dl    kermaa
2 rkl   voita
suolaa

Kiehauta herneet kattilassa voin ja kerman kanssa. Soseuta sauvasekoittajalla ja lisää suola.

Resepti: Tero Mäntykangas

Tutustu: Sky Kitchen and View: >

Deliporon pororeseptit löydät tästä >