Poronkäristys – suosituin vuodesta toiseen

Poronkäristys on suosituin pororuoka vuodesta toiseen. Se näkyy sekä lihan myyntitilastoissa, ravintoloiden annosmäärissä että Internetin hakutuloksissa. Kestosuosioon on useita, hyviä syitä.

Poronkäristyksessä ei yleensä käytetä voimakkaita mausteita. Suolaa, ehkä vähän (!) pippuria sekä voita ja lisäkkeeksi puolukkaa marjoina tai survoksena. Ja tietysti pottuvoita eli perunamuusia lautaselle mukaan. Käristyksessä tulee esiin se ”oikea” poronlihan maku. Siitä pitävät lapset ja aikuiset, naiset ja miehet, suomalaiset ja ulkomaalaiset.

Poronkäristysliha on valmiiksi siivuttuna helposti annosteltavaa ja käsiteltävää. Vaikka liha paistikäristyslihaa lukuunottamatta koostuu eri ruhonosista, padassa tai pannulla kaikki sekoittuu mukavasti keskenään niin rakenteen kuin maunkin puolesta. Syntyy yksi kokonaisuus: käristys.

Poronkäristys on helppo valmistaa ja siinä onnistuu ensikertalainenkin. Lihan voi oman maun mukaan jättää vähän napakaksi eli kunnolla purtavaksi tai sitten kypsentää sen pehmeäksi. Liika kypsennys tosin saattaa murentaa lihaa aivan liikaa, varsinkin paistikäristyslihaa.

Jos poronkäristystä tulee tehtyä turhan iso annos yhtä syöntikertaa varten, loppuerä on helppo säilyttäää ja kuumentaa uudelleen. Tai yhdistää se toiseen ateriaan tai ruokalajiin omaa luovuutta käyttäen.

Poronkäristys on ruokalajina monikäyttöinen. Se käy erinomaisesti tukevana arkiruokana mutta myös arvostettuna juhlaruokana .

Runsaasti lisätietoa poronkäristyksestä löydät sivustoltamme osoitteessa https://www.deliporo.fi/poronkaristys/.

Hyvän poronkäristyksen perusedellytys on hyvä poronkäristysliha. Verkkokauppiaana voin olla ylpeä sen lihan laadusta, jota Ivalojoen Poron leikkaammolla asiakkaitamme varten pakataan. Käristyslihastakin voit lukea lisää osoitteessa https://www.deliporo.fi/poronkaristysliha/.

Poronkäristyslihaa voit ostaa verkkokaupastamme kolmena tuotteena: poronkäristyslihapaketti 5 kg + mukana 0,5 kg poron omaa paistorasvaa, 1 kg poronkäristysliha sekä 2 kg poron paistikäristysliha. Ostamaan pääset suoraan linkistä

banneri

Tässä yhteydessä on varmastikin sopiva tuoda esille, että poronkäristysliha sinänsä on yksi monipuolisimmista ruokien raaka-aineista. Siitä syntyy helposti aivan erilaisia aterioita. Olemme koonneet valikoiman reseptejä, jotka saat luonnollisesti maksutta käyttöösi. Klikkaa oheista banneria ja tilaa reseptit.

kokoelma