Poronliha tuliaisena

Poronlihan vieminen tuliaisena on mainio idea, jota monet ja nimenomaan pohjoisesta lähtöisin olevat käyttävät. Poroahan on aina ilo niin antaa kuin vastaanottaakin.

Puolen vasan paketissa sopivia tuliaisia ovat esimerkiksi kaikki paistinosat, ulkofilee, potkakiekot ja käristysliha. Toki myös kylkirulla ja jauheliha ovat käyttökelpoisia. Jos tiedät vastaanottajan pitävän keitoista, keittoluut ovat varmasti mieluisia. Ja uuniruokia harrastava ihastuu varmasti luulliseen lapaan. Mainitsematta taitaa olla vielä sisäfilee, joka on kahdelle hengelle pieni ateriaksi, mutta siitä saa oivaa riimiporoa alkupaloiksi. On paketissa vielä porokastikettakin, jota ammattikokit kuuluvat kovasti kehuvan.

Jos harkitset lihan tilaamista erikseen tuliaistarpeisiin, pihvipaketti on vuorenvarma huippuvalinta. Käristyslihapakettikin on oiva vaihtoehto, sillä käristys on parhaiten tunnettu ja yleisin pororuoka maassamme. Moni vastaanottaja kokee ahaa -elämyksen verratessaan  meidän toimittamaamme lihaa ja kaupasta ostettua halpaa käristyslihaa toisiinsa.

Meillä on juuri nyt erikoistarjous poron kuivalihasta 100 g pakkauksissa. Se on suuri erikoisuus ja monien mielestä parasta, mitä porosta saa. Sitä olen itse vienyt moneen paikkaan.

Tässä täytyy ihan katsoa peiliin ja kysyä, olenko niin ”poro-uskovainen”, että suosittelen suorastaan kaikkea. Voi se olla niinkin, mutta perussyy on poronlihan aidossa monipuolisuudessa, jonka Mestari-Markus Maulavirta toistuvasti ylistää nautaa huomattavasti suuremmaksi.