Poronlihan laatu – mitä se on ja mistä se tulee

Deliporon myymän poronlihan laatu on korkealla tasolla, verrattiinpa sitä sitten muiden eläinten lihaan tai poronlihaa yleisesti.

Muuan sanaseppo somessa viisasteli: ”Sinulla on liian kova käsitys lihasi laadusta. Ei se niin hyvää ole”. Perusteita hän ei esittänyt. Lihaa hän ei ole Deliporolta ostanut eli tuskin tiesi, mitä ja mistä kirjoitti.

Kun Deliporo aloitti toimintansa, pääsin mukaan Paliskuntain yhdistyksen kehityshankkeeseen, jossa osanottajina olivat maan eturivin poronlihan pienjalostuslaitosten ihmiset ja kouluttajina sekä liha-alan arvostetut asiantuntijat että edustava joukko maamme eturivin kokkeja. Heiltä minäkin ammensin tietoni hyvästä lihasta ja poronlihan laadusta.

Kun keräsin Deliporon asiakkaita varten reseptejä ja muita valmistusohjeita, pääsin yhteistyöhön laajan kokkijoukon kanssa. Muutama MIchelin-tähden ravintolalleen ansainnut, yksi kokkien maailmanmestaruuskilpailuna pidetyn Bocus d´Orin monivuotinen tuomari, Suomen kokkimaajoukkueen jäseniä, arvostettujen fine dining -ravintoloiden keittiöpäälliköitä, vuoden keittiömestari, kaksinkertainen vuoden porokokki, iso joukko Lapin keittömestareiden jäseniä jne. Nämä ihmiset ovat minulle kertoneet ja perustelleet, miksi poronliha on todella laadukasta lihaa. Ja millainen poronliha, ei suinkaan mikä liha tahansa.

fileetä

Tällä taustalla uskallan sanoa tietäväni, että poronliha todella on parasta Suomessa tuotettua lihaa. Ja ellei jonkun mielestä ole, se on ainakin yksi kaikkein parhaista. Kun Deliporo ostaa lihansa noilta eturivin pienjalostuslaitoksilta, uskallamme heidän kanssa yhdessä antaa myymällemme lihalle laatutakuun >.

Poro elää Lapin puhtaassa luonnossa, syö siellä puhdasta ravintoa jopa yli 300 eri kasvista tai kasvinosasta ja juo puhdasta vettä kirkasvetisistä puroista, joista, lammista ja järvistä. Poronliha on vähärasvaista ja sisältää runsaasti vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita. Lataa naudan-, sian- ja poronlihan vertailutaulukko tästä >

Lisää tietoa poronlihan laadusta ja linkkejä sen eri tekijöihin löydät täältä >