Suppilovahvero ja poronliha

Sienimestari Esko Holopaisen mukaan suppilovahverossa on kaikista sienistä eniten metsän makua. Parhaimmillaan suppilovahvero on poron fileen, kyljyksen tai paistista tehdyn pihvin päällä paistoksena. Säilytä sieni sienen näköisenä eli kokonaisena, älä leikkaa äläkä katkaise. Näin makumaailma ja ulkoasu tukevat toisiaan.

Suppilovahveropaistos

Kun sulatat suppilovahveroita, haihduta vesi paistinpannulla, lisää runsaasti voita ja maun mukaan sipulia. Kypsennä 5-10 minuuttia kohtalaisella lämmöllä. Makua täydentää hyvin pihlajanmarjahyytelö tai -hillo.

Suppilovahverokeitto

Helpon ja nopean keiton saat, kun lisäät kasvisliemeen suppilovahveroiden lisäksi sipulia, maizenaa ja kermaa. Keittoon laitettavat suppilovahverot voit halutessasi leikata tai repiä pienemmiksi. Keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia. Tarkista suola ennen tarjoilua.

Lue myös artikkeli Poro ja sienet >

Lue lisää Deliporon valikoimaan kuuluvista sienistä >

Tilaa sähköpostiisi ilmoitus seuraavista blogiartikkeleista >

 

Osta sieniä verkkokaupastamme: